Az olvasók legnagyobb rémálma: A Könyvstop

Sziasztok, ma a könyvstoppos tapasztalataimról fogok beszélni.

Valószínűleg azért tévedtél ide, mert már te is tapasztaltad, vagy most tapasztalod a könyvstoppot.
Mindenkivel előfordul, hogy hirtelen elmegy a kedve az olvasástól, tudom, hogy azt hiszitek veletek ez nem fog megtörténni, én is ezt hittem, de tévedtem. 
Ez nem feltétlenül rossz, mindenben kell tartani egy kis szünetet, akkor kezdődik a baj, mikor már hónapok óta nem olvastatok egy sort sem, és igen ez is megtörtént velem. Nagyjából decemberben kezdődött nálam, és a mai napig tart, de találtam pár szuper módszert, amivel rávehetem magam egy kis olvasásra, remélem nektek is segíteni fognak.



1. Kezdjétek kicsiben.

A türelem kulcsa mindennek, olvassatok mindennap egy keveset, annyit amennyi kényelmes számotokra. A mennyiséget naponta növeljétek, hamar visszaszoktok majd a napi 100 oldalhoz.

2. Vegyetek elő egy régi kedvencet és kezdjetek neki újra.

Akármennyire is terjedt el a könyvstop rajtatok, nem tudtok majd ellenállni egy kis nosztalgiának.

3. Olvassatok valami újat

Tudom, hogy ez teljes ellentéte az előző tippemnek, de ez is beválhat. Keressetek egy olyan kategóriájú könyvet, ami nem megszokott számotokra és máris megjön a kedvetek hozzá.

4. Beszélgessetek könyvekről.

Erre nagyon jók a könyves csoportok, ahol mindenki szívesen eltársalog veletek legújabb kedvencéről, vagy esetleg egy barátotokkal is eldiskurálhattok a goodreadses top könyvekről. 

5. Olvassatok ajánlókat.

Személy szerint én imádom vadidegen emberek véleményét olvasgatni, utána pedig mindig előszeretettel keresek rá, azokra amiket ajánlottak.

 Remélem segítettek a tippeim.


Sziasztok!


Üzemeltető: Blogger.